Muntanyes d'il·lusions

Pam Collado, la mestra encarregada de l’aulari de Portell, que pertany al CRA Celumbres, ha engegat una iniciativa solidària contra el despoblament del municipi.

“Muntanyes d’il·lusions” és el nom que rep el projecte, homònim al que estan treballant durant tot el curs 2020-2021 els xiquets i xiquetes de l’escola de Portell. Actualment l’aulari compta amb només cinc alumnes i ja es va veure en una situació complicada fa pocs anys, quan va estar a punt de tancar. Veient que corre risc de tornar a estar en perill i anticipant-se a aquesta situació, Collado ha impulsat el projecte, que compta amb el recolzament del CRA Celumbres, amb els aularis de Cinctorres i Castellfort, i de l’Ajuntament de Portell, per tal d’atraure població al municipi.

La iniciativa inclou diverses accions, entre les quals destaquen dos reptes esportius que estan a punt de començar. El primer d’ells tindrà lloc durant els dies 19 i 20 de març i consistirà en recórrer el Camí de Conquesta, producte turístic impulsat per la Mancomunitat Comarcal Els Ports. La ruta està emmarcada en el GR-331 que recorre tots els pobles de la comarca. Durant dos dies, Pam i la seua parella, Ramon Peris, realitzaran aquesta ruta de 166km que travessa els municipis dels Ports, per tal de donar-los a conéixer i portar la reivindicació de l’escola rural a un altre nivell, ja que l’aulari de Portell no és l’únic de la comarca que pateix risc de tancament i, en qüestió de pocs anys, tots podrien trobar-se en la mateixa situació que viu ara Portell.

El segon repte esportiu començarà en acabar les vacances de Setmana Santa: la mestra, resident a Vilafranca, es desplaçarà cada dia fins a l’escola de Portell en bicicleta, fins al final de curs, en un recorregut de 17km d’anada i 17 de tornada i 2h en total, comptant els dos trajectes diaris.

A més a més, la iniciativa donarà l’opció d’adquirir un llibre solidari escrit pels xiquets i xiquetes de Portell que tracta sobre el projecte que duen a terme. Els interessats en adquirir-lo podran fer-ho per un preu simbòlic que anirà destinat a alguna família amb pocs recursos que vulga instal·lar-se a Portell.

Però aquesta no serà l’única opció per fer donatius: qualsevol persona que vulga aportar al projecte, podrà fer-ho a través d'aquest número de compte que pertany a l'Associació Esportiva Toll d'en Drac de Portell:

Nº compte: ES1030587354212720201306

IMPORTANTÍSSIM:

Posar al nom del concepte: MUNTANYES D'IL·LUSIONS

“Muntanyes d’il·lusions” consistirà també en visibilitzar la vida a l’escola i al poble. Per assolir aquest objectiu, Collado pretén crear contingut periòdicament en format d’entrevistes o vídeos amb perfils interessants, com ara les mateixes famílies dels xiquets que van a l’escola, per tal de fer arribar als interessats en viure a Portell la seua experiència.

Muntanyes d'il·lusions

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util
T'ha semblat útil aquesta informació?
CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Portell de Morella, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Mayor, 8, Ajuntament de Portell de Morella, 12318, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).